Museumeducatie Prijs 2019: inschrijving is geopend!

Wint jullie project dit jaar de Museumeducatie Prijs van € 45.000? Dit is dé onderscheiding voor bijzondere samenwerkingsprojecten tussen musea en basisscholen.

Museumeducatie moet worden beloond
De Museumeducatie Prijs onderstreept het grote belang van samenwerking tussen musea en basisscholen. Met het geldbedrag van € 45.000 kunnen jullie het project nóg beter maken en navolging ervan stimuleren onder andere musea en scholen.

Deze winnaars gingen jullie voor:
• Het Verwonderpaspoort van Naturalis Biodiversity Center en basisschool Woutertje Pieterse uit Leiden, in 2017.
• De Digitale Scheurkalender van het Kröller-Müller Museum en basisscholen uit Ede, in 2015.

Beide voorbeeldstellende projecten die de samenwerking tussen musea en scholen daadwerkelijk bevorderen en inmiddels navolging hebben gekregen. Educatieve projecten die daarmee bijdragen aan een sterkere binding van álle inwoners van ons land met museale collecties. En die sterkere binding start telkens weer bij de jeugd.

Meld je nu aan!
Heeft jullie museum of school een geweldig samenwerkingsproject? Meld het tot 1 juli 2019 aan via het aanmeldformulier op deze website.