Presentatieronde: welke twee finalisten blijven over?

Op woensdag 18 september laten de zes genomineerden zien waarom hun educatieproject de Museumeducatie Prijs 2019 moet winnen. In het Universiteitsmuseum in Utrecht presenteren zij hun project aan de jury. De twee beste projecten blijven in de race voor de prijs van € 45.000,-.

De Museumeducatie Prijs is dé onderscheiding voor bijzondere samenwerkingsprojecten tussen basisscholen en musea. Het beste educatieproject wint een bedrag van € 45.000,-. De prijs is bestemd om bijzondere, vernieuwende projecten met het veld te delen en navolging ervan te stimuleren.

De genomineerden
Zes educatieprojecten maken kans om de Museumeducatie Prijs 2019 te winnen. Zij presenteren op woensdag 18 september hun project aan de jury in het Universiteitsmuseum in Utrecht. De genomineerden zijn:

• Groeistad  –  Amsterdam Museum
  • Sound Gestures  –  De Appel
  • GeoCraft in de Klas  –  GeoFort
  • Onzichtbare Collectie / fase 2  –  Marres
  • Sint Maarten Debat  –  Museum Catharijneconvent
  • Wie ben ik, wie was jij?  –  Nationaal Archief

Hoe verder?
Na de presentaties kiest de jury de twee beste projecten. Op 30 september brengt de jury hen een bezoek. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de Museumkids Awards op 8 november 2019. Alle zes genomineerden krijgen echter een beloning. Nummer 3 t/m 6 krijgt een vergoeding van € 500,-, nummer twee € 5.000,- en het beste project wint € 45.000,-.

De juryleden
Voorzitter Petra van Haren, voorzitter algemene vereniging van schoolleiders (AVS)
Ardin Mourik, directeur PO Raad
Sanne Scholten, directeur LKCA
Joan Tol, projectleider Actieplan Cultuur Creatief Inclusief (ACCI)
Maaike Verberk, directeur DEN kennisinstituut cultuur & digitalisering
Fred Wartna, voormalig directeur Villa Zebra en hoofddocent Willem de Kooningacademie

De tijdslijn
Presentatieronde
Op woensdag 18 september presenteren de genomineerden hun project aan de jury.

Bekendmaking finalisten
In de week van 18 september (week 38) worden de twee finalisten bekendgemaakt.

Finaleronde
Op maandag 30 september bezoekt de jury de twee finalisten.

Uitreiking
De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de Museumkids Awards op vrijdag 8 november 2019.

Vragen
Mocht je nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met projectmedewerker Marit Slob via: mslob@museumvereniging.nl