Uitslag 1e ronde Museumeducatie Prijs 2017

Uit in totaal 35 aanmeldingen heeft de jury van de Museumeducatie Prijs 2017 vijf lopende projecten en vijf projectplannen geselecteerd om door te gaan naar de volgende ronde. De jury vond het inspirerend om alle inzendingen te lezen en een uitdaging om hier uiteindelijk een selectie te maken. Juist omdat in alle inzendingen duidelijk was terug te lezen met hoeveel professionaliteit en bevlogenheid de deelnemers zich inzetten om de lessen van schoolklassen tot leven laten komen in (samenwerking met) musea. Uiteindelijk gaf de mate waarin de inzendingen voldoen aan de beoordelingscriteria de doorslag.

De jury bedankt alle deelnemers  voor hun deelname aan de Museumeducatie Prijs 2017 en feliciteert de genomineerden. Daarnaast moedigen ze deelnemers van wie de inzending niet is geselecteerd aan om hun project(plan) voort te zetten. ‘Het is belangrijk dat musea, scholen en intermediairs zich inzetten voor een samenhangend aanbod, waarmee kinderen in staat worden gesteld om zich breed te ontwikkelen. Alle projecten die wij gelezen hebben, dragen daar aan bij’, aldus de jury.

Alle deelnemers zijn inmiddels persoonlijk op de hoogte gebracht van de uitslag. Hieronder zijn de genomineerden in willekeurige volgorde opgenomen:

Nominaties voor het beste lopende project

• Geofort / GeoCraft in de klas
• Het Noordbrabants Museum / Mijn verhaal van Brabant
• Naturalis Biodiversity Center / Verwonderpaspoort
• Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch / Middernacht
• Van Abbemuseum / Flip the Museum

Nominaties voor het beste projectplan
• KbS St. Joseph / Van Kraan tot Kunst, pop-up Museum
• Kunsthal Rotterdam / Kunsthal Kijk ze Kijken
• Mauritshuis / Kunstschool Mh
• MultatuliHuis en Stichting KunstKrul / Mee met Multatuli !
• Werkgroep Educatie Musea Beemster / Project wonen

De genomineerden zijn uitgenodigd om 20 dan wel 21 juni naar het Spoorwegmuseum in Utrecht te komen voor de tweede ronde. In deze ronde presenteren de deelnemers op geheel eigen wijze hun project(plan) aan de jury. Naar aanleiding van de presentaties zal de jury opnieuw een selectie maken. Deelnemers ontvangen hiervan uiterlijk in week 27 bericht.